Et livsstil magasin

Hjemmebag er sundere – sådan gør du det til en del af hverdagen

Hjemmebag er sundere – sådan gør du det til en del af hverdagen

Mange anser hjemmebag som noget, der er forbeholdt hjemmegående mødre eller stræbere med alt for meget mentalt overskud.

Det er en udbredt opfattelse, at hjemmebag kræver en masse tid og energi. Og så er det så meget nemmere lige at købe noget med hjem fra supermarkedet, når man alligevel handler ind til alt det andet.

Men hjemmebag er sundere og bedre for hele familien end det, man kan finde i supermarkedet. Det er mere friskt, blødt og lækkert at spise. Og så er det faktisk slet ikke så besværligt, som man tror. Det handler bare om at gøre det til en vane i hverdagen.

Boller og brød til hele familien

I de fleste familier er brød fast inventar til både frokost og aftensmad. Til frokost er det rugbrød eller boller, der bliver spist mest af. Til aftensmad er det ofte flute til suppe, pastaretter eller lignende.

Så tænk, hvor mange penge man kan spare, hvis man begynder at lave det selv? Det er ofte både billigere og bedre at bage selv. Hvis man bare får husket sig på at sætte en dej over, kræver det ikke nogen særlig indsats at bage det.

I starten tager det måske lidt tid at røre dejen sammen, fordi man skal følge en opskrift. Men så snart det er blevet en vane, og det sidder på rygraden, behøver det ikke tage lang tid.

Med blot en enkelt god, grov dej, kan der blive lavet både morgenboller, frokostboller og flute til aftensmaden. Det er både billigere og sundere – og så er det uden tvivl noget, som hele familien vil synes om.

Hvorfor er hjemmebag så meget bedre?

For mange er det nemmere bare at købe nogle boller eller et rugbrød i supermarkedet, end det er at skulle bage selv. Hjemmebag har dog nogle helt andre kvaliteter.

Ofte er der mere gods i en hjemmelavet dej, så man forbliver mæt længere. Man kan selv styre, hvad der skal i, og der kommer kun naturlige ingredienser i.

I køberugbrød eller -boller vil der ofte være unaturlige ingredienser, fx i form af konserveringsmidler, smagsforstærkere og lignende. Samtidig er det ofte ikke så groft, selv hvis det er rugbrød, så man har brug for at spise mere af det for at blive rigtigt mæt.

Der er altså mange fordele ved at bruge hjemmebag i stedet, og når det først er blevet til en vane, kræver det ikke så meget ekstra.