Et livsstil magasin

Hakkebøffer med fyldig champignonsovs – vintermad til hele familien

Hakkebøffer med fyldig champignonsovs – vintermad til hele familien

Hakkebøffer med fyldig champignonsovs – vintermad til hele familien

Står du og mangler lækker vintermad, er denne opskrift på hakkebøffer med champignonsovs værd at prøve af. Lad der ikke skræmme af den lange forklaring – det er ikke så svært som det lyder! Til gengæld vil du stå tilbage med en lækker, fyldig og smagfuld ret til hele familien.

Dette skal du bruge (til 4 personer):

  • 500 gr oksekød
  • 1 pakke bacon
  • 2 dl piskefløde
  • 250-300 g champignon
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl kartoffelvand eller bouillon
  • 1 spsk. gastrik (kan i nødstilfælde erstattes med eddike og sukker, men det fungerer ikke helt lige så godt)
  • lidt sovsekulør

Sådan gør du:

Start med at udbløde svampene i fløde:

  1. Mål piskefløden op og smuldr derefter de tørrede svampe i den. Rør godt rundt.
  2. Lad fløden med svampe stå, indtil de skal bruge – helst mere end 30 minutter. Har du travlt, så smuldr svampene i lidt mindre stykker.

Kog kartofler eller lav bouillon:

  1. Hvis du koger kartofler til retten, så husk at gemme 2 dl kartoffelvand til sovsen. Ellers kan du nøjes med at lave noget bouillon.

Klargør grøntsagerne:

  1. Rens de friske svampe, skær det yderste af roden af og skær derefter svampene i tykke skiver.
  2. Hak løget fint.
  3. Halver hvidløgsfeddene og pil skrællen af. Hvidløget skal kun bruges til at stege med på panden, så de skal ikke hakkes.

Derefter laver du hakkebøfferne og steget bacon:

  1. Form fire ensartede hakkefødder ud af kødet og hak et krydsmønster på begge sidder med en køkkenkniv. Derefter kan du krydre efter smag og behov med salt og peber. Sørg for at lave pæne kanter på hakkebøfferne, idet det holder bedre på saften.
  2. Steg bacon på en tør pande og læg det til side på en tallerken med køkkenrulle, når det er sprødt og lækkert.

Steg hakkebøfferne:

  1. Brug baconfedtet og suppler op med smør eller olivenolie. Læg hakkebøfferne og hvidløgsfed på panden og steg dem.
  2. Tag hakkebøfferne af panden, når de er sprøde hele vejen rundt og hold dem varme på en tallerken.

Lav nu svampesovsen:

  1. Put svampe, løg og tørret timian på panden og steg, til løgene er klare
  2. Tilsæt kartoffelvand og kog panden godt af
  3. Fisk hvidløgsfede op
  4. Tilsæt fløde med tørrede svampe, kødsaft fra bøfferne og gastrik samt evt. sovsekulør.
  5. Læg hakkebøfferne i svampesovsen og lad det hele småsimre, til sovsen er tyknet og bøfferne er gennemstegte, men ikke tørre.
  6. Tilsmag til sidst retten med krydderier.